Društvo

Jovanović dobitnik nagrade na konkursu Mont Press Photo

2102jovanovic
N
VO Mediteranski centar fotografije organizovala je tradicionalni “Mont Press Photo” - konkurs za najbolju novinsku fotografiju u Crnoj Gori, a ovogodišnji dobitnik je Darko Jovanović, urednik fotografije u magazinima “Gracija” i “Perla”, te fotoreporter u “Dnevnim novinama” i “Večernjim novostima”.

Jovanović dobitnik nagrade na konkursu Mont Press Photo
Portal AnalitikaIzvor

Dobijajući plaketu, Jovanović je istakao kako su za dobru fotografiju, koja sama priča priču, potrebne tri stvari: poznavanje materije, sreća i rutina.

Svečanost dodjele plaketa organizovana je u konobi “Spilja” u Starom Baru, čiji je vlasnik Ljubo Karanikić više od deceniju pokrovitelj i podržavalac MCF i njihovih akcija, koje afirmišu fotografiju kao moćnu poruku, ali i primorski duh uopšte. Njemu je uručeno priznanje i plaketa za iskazanu društvenu odgovornost i razvoj nevladinog sektora.

Ovo je bio 20. “Monte Press Photo” konkurs i četvrta dodjela plakete za doprinos razvoju novinske fotografije u štampanim medijima Crne Gore, koju je organizovala NVO Mediteranski centar fotografije, na čijem je čelu Anto Baković.

Ž. Milović

Portal Analitika