Društvo

Povjerenje u željeznički prevoz putnika kontinuirano raste

2102zeljeznica
Ž
eljeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica (ŽPCG AD) u mjesecu januaru 2013. godine pružio je uslugu prevoza za ukupno 80.236 putnika. U odnosu na isti mjesec prošle godine, broj prevezenih putnika veći je za 43 posto. Pojedinačno, u lokalnom saobraćaju broj prevezenih putnika veći je za 55 posto, a u međunarodnom za 6 procenata.

Povjerenje u željeznički prevoz putnika kontinuirano raste
Portal AnalitikaIzvor

Pozitivnom rezultatu u najvećoj mjeri su doprinijeli povećani kvalitet usluge prevoza u lokalnom saobraćaju, kao i činjenica da je u januaru 2014. saobraćalo 1070 putničkih vozova, što je za 171 voz više nego u istom mjesecu prošle godine.

Rast navedenih parametara poslovanja uslovio je i značajno povećanje prihoda. Naime, u januaru 2014. godine ostvaren je prihod veći za 14.9 posto nego u referentnom mjesecu prethodne godine. Ovdje se mora istaći činjenica da je realizovano voznih kilometara 23 posto više  nego u januaru 2013. godine. Stalno smanjenje zakašnjenja vozova je sve izraženije, tako da smo u situaciji da nekih dana prosječno zakašnjenje za 31 voz u lokalnom saobraćaju iznosi ispod 10 sekundi.

-Za ŽPCG AD povećanje broja putnika predstavlja jedan od najvažnijih pokazatelja uspješnijeg poslovanja, jer nedvosmisleno potvrđuje kontinuiran rast povjerenja u usluge željezničkog prevoza putnika. Ovo je snažan podsticaj da ŽPCG AD nastavi sa svakodnevnim unapređivanjem kvaliteta usluge i da korisnicima pruži siguran i udoban prevoz.- navodi se u saopštenju ŽPCG.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika