Društvo

Spriječiti nasilje u porodici

21nasilje
P
romocija publikacije Zaštita od nasilja u porodici – moja prava, biće održana u ponedjeljak, najavljeno je iz političkog kluba žena za borbu protiv nasilja u porodici.

Spriječiti nasilje u porodici
Portal AnalitikaIzvor

Autorke publikacije, čije izdavanje je podržao Dom zdravlja Dimitrije-Dika Marenić iz Danilovgrada, su Slavica Bajić i Maja Raičević.

"Publikacija Zaštita od nasilja u porodici – moja prava", je nastala iz potrebe da Politički klub žena za borbu protiv nasilja u porodici, i na taj način, upozna javnost sa fenomenom nasilja u porodici, pravima žrtve tog nasilja i obavezama države u suzbijanju i sprječavanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici. 

Na promociji će govoriti poslanice Zorica Kovačević i Nada Drobnjak, stalni predstavnik UNDP u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski i autorke publikacije.

Politički klub žena za borbu protiv nasilja u porodici je osnovan u decembru 2012. godine, u toku kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiov nasilja nad ženama”.

"Cilj osnivanja jeste da se političarke angažuju na realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti da se u najvećoj mogućoj mjeri suzbije nasilje nad ženama i nasilje u porodici. U radu Kluba učestvuju poslanice, odnosno članice crnogorskih političkih partija", saopšteno je iz kluba.

Portal Analitika