Društvo

Porodica Jolović ostala bez krova nad glavom

2002pozar
U
požaru koji je juče izbio u žabljačkom selu Njegovuđa do temelja je izgorio objekat u kome je stanovala porodica Jolović. Beba i njena osamdesetogodišnja majka Hatidža ostale su bez krova nad glavom i kompletnog pokućstva.

Porodica Jolović ostala bez krova nad glavom
Portal AnalitikaIzvor

"Sve je do temelja izgorjelo. Pet punih soba samo imali i sve što treba u kući da ima. Ja sam bila u Žabljaku. Komšije su majku izvele iz požara. Vatrogasci su stigli za osam minuta, došle su sve komšije, svi su pomagali, ali jak vjetar nije dao da se kuća spasi", priča Beba Jolović.

Porodici Jolović prve su u pomoć pritekle komšije, a danas su sa predstavnicima Opštine Žabljak održali sastanak na kome je dogovorena pomoć postradaloj porodici.

"Naišli smo na dobro razumijevanje lokalne uprave i Komunalnog preduzeća. Oni su obezbijedili novčanu pomoć za najneophodnije stavari pošto je porodica Jolović ostala bez ičega. I mi mještani smo se organizovali da pomognemo. Danas ćemo im obezbijediti drva i najneophodniji namještaj a moram posebno da isteknem našeg sugrađanina Dušana Zejaka koji je ustupio svoj stambeni prostor za njihov privremeni smještaj. Imamo obećanje od Opštine Žabljak da će se stambeni prostor za ovu porodicu riješiti najkasnije do ljeta", kazao je mještanin Sveto Anđelić.

Za trajno stambeno zbrinjavanje porodice Jolović, Opština Žabljak planira izgradnju montažnog objekta na postojećoj lokaciji.

Potrebna je i pomoć ljudi dobre volje, pa je kod Crnogorske Komercijalne banke otvoren žiro račun na ime Hatidže Jolović na broj 510301293329801897.

Uzroci požara se ispituju. (Radio Crne Gore, Portal RTCG)

 

Portal Analitika