Abiznis

PAJOVIĆ: Luka Bar spremna da primi kruzere

slobop
I
zvršni direktor Luke Bar Slobo Pajović kazao je da je Luka Bar potpuno spremna da primi kruzere.

 PAJOVIĆ: Luka Bar spremna da primi kruzere
Portal AnalitikaIzvor

- Što se tiče prijema u Luku Bar, kruzeri mogu da dođu bez problema. Barska luka može da primi brodove gaza do 14 metara tako da mogu da priđu i najveći kruzeri koji voze do 3.000 putnika, rekao je Pajović Portalu Analitika.

Upitan da li ima neki drugi problem što u Luku Bar ne uplovljavaju kruzeri, Pajović je kazao da ne zna u čemu je problem.

- Kruzeri uglavnom uplovljavaju u kotorsku luku. Što se tiče Bara, više puta su navraćali, ali nijesu ustalili dolazak. Prema mojim informacijama, dolazak kruzera se ugovara za dvije godine unaprijed. Novi operator u Kontejnerskim terminalima je nadležan za tu vrstu djelatnosti, i očekujem da će u narednom periodu dovoditi kruzere, zaključio je Pajović.

Vlada je na prošloj sjednici usvojila dokument “Informacija o povezanosti i dostupnosti Crne Gore u funkciji razvoja turizma” u kome se konstatuje da bi bilo dobro da kruzeri dolaze u barsku luku. U dokumentu se ističe da bi rekonstrukcija prve crnogorske željezničke pruge Bar–Virpazar, pokrenute 1908.godine, značajno doprinijela unapređenju turističke ponude Crne Gore.

- Ukupna dužina ove pruge je 43 kilometra i trideset metara, a prolazila je od luke na Pristanu (Bar), kroz Barsko polje, uz i niz planinu Sutorman, kroz Crmnicu do Virpazara na Skadarskom jezeru. Takođe, ovo bi bio dodatni motiv za dovođenje kruzera u Luku Bar, smatraju u Vladi.

P.Z.

Portal Analitika