Abiznis

M:tel modernizuje mrežu za prenos podataka (VIDEO)

2002mtelpotpisivanjeok
I
zvršni direktor kompanije M:tel Vladimir Lučić i generalni direktor Huawei Technologies Wei Wenyuan potpisali su Ugovor o modernizaciji mreže za prenos podataka u cilju pružanja naprednih servisa korisnicima.

M:tel modernizuje mrežu za prenos podataka (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Veliko nam je zadovoljstvo što sa kompanijom Huawei potpisujemo ugovor o implementiranju najnovije IPMPLS mreže koja će omogućiti brži i kvalitetniji Internet na čitavoj teritoriji Crne Gore. Ovu investiciju planiramo da završimo do juna ove godine. Takođe, moram da izrazim zadovoljstvo zajedničkom kampanjom dvije kompanije na promociji SMART telefona. M:tel će ove godine nuditi sve Huawei telefone po specijalnim i pristupačnim cijenama, istakao je izvršni direktor M:tel-a Vladimir Lučić.

Generalni direktor Huawei-a Wei Wenyuan je rekao da je Huawei, vodeći svjetski proizvođač ICT opreme osnovan u Kini 1987. U ovom momentu kompanija broji preko 150.000 zaposlenih u svijetu, sa preko 40 milijardi dolara godišnjih prihoda.

Trenutno svoje poslovanje obavljamo kroz tri osnovne poslovne linije: infrastrukturu za telekomunikacione operatore, liniju za korisničke uredjaje i liniju za razvoj poslovnih sistema.

- U ime kompanije Huawei izražavam zadovoljstvo zbog početka saradnje sa M:tel-om na ovom važnom projektu za obje kompanije. Želio bih da naglasim da je IPMPLS oprema koja će biti instalirana tokom ovog projekta posljednja riječ tehnologije, i da je ista uspješno implementirana u mrežama najvećih svjetskih telekomunikacionih operatora. U tom smislu, posebno se radujem što će gradjani Crne Gore korisnici M:tela ubrzo moći da uživaju u benefitima pomenute tehnologije, rekao je Wei.

Tehnički direktor M:tel-a Zoran Stanišić je istakao da će korisnici nakon realizacije ovog projekta osjetiti značajno poboljšanje u korišćenju naprednih servisa na svom telefonu.

- IPMPLS projekat je jedan od ključnih projekata za M:tel u 2014.godini. Realizacijom ovog projekta se stvaraju preduslovi za kompletnu modernizaciju radio pristupnog dijela mreže i potpuni prelazak na IP mrežnu tehnologiju. Drugim riječima, u M:tel mreži biće potpuno napuštena stara SDH tehnologija i kompletan saobraćaj će se bazirati na IP mrežnim protokolima, izjavio je Stanišić.

 

 

 

 

 

Portal Analitika