Društvo

Ustanovljava se nagrada za počasnog građanina Kotora

2002kotor-panorama
O
dbornici kotorske opštinske Skupštine će na sjednici sa opširnim dnevnim redom od 15 tačaka, koja je zakazana za 28. februar, između ostalog razmatrati i Prijedlog odluke o javnim priznanjima i nagradama opštine Kotor, javlja Skala radio.

Ustanovljava se nagrada za počasnog građanina Kotora
Portal AnalitikaIzvor

Novina je da se pored dosadašnje tradicionalne nagrade „21. novembar“ dodjeljuje i nagrada za počasnog građanina Kotora, za kojeg će se imenovati lice koje je značajno doprinijelo razvoju i afirmaciji grada u dužem periodu.

Počasni građanin Kotora će biti biran jednom u četiri godine, kazao je za Skala radio Branko Nedović, objašnjavajući ovaj prijedlog.

- Počasnog građanina će imenovati Skupština na prijedlog jedne trećine odbornika, građana, kulturnih i javnih radnika, a moći će biti imenovano i lice i izvan Kotora, ukoliko je značajno doprinijelo afirmaciji vrijednosti koje baštini naš grad - kazao je Nedović.

Pred odbornicima će biti i Program kulturnih manifestacija za ovu godinu u kome su nabrojane sve manifestacije po datumima održavanja i njihovom značaju za Kotor.

Pored programa koji su od međunarodnog značaja, kao što je Kotorsko kulturno ljeto, Kotor Art u programu su i pučke, autentične kotorske fešte.

Za kulturne manifestacije opština je ove godine izdvojila 350 hiljada, 50 hiljada više nego prošle godine, plus 260 hiljada koje će donirati Ministarstvo kulture za programe Kotor Art-a, zaključio je Nedović.

Skala Radio

Portal Analitika