Društvo

Sve spremno za 11. Konferenciju Crnogorske sportske akademije

2002bjelica
O
rganizacioni odbor 11. međunarodne konferencije o transformacionim procesima u sportu "Sportska dostignuća" i 10. Kongresa Crnogorske sportske akademije, trenutno radi na pripremi programa akademskih i socijalnih aktivnosti koje će se održati u Podgorici od 3-6.aprila ove godine.

Sve spremno za 11. Konferenciju Crnogorske sportske akademije
Portal AnalitikaIzvor

Pored najavljenih plenarnih izlaganja, akademski dio konferencije će se odvijati u nekoliko multidisciplinarnih sekcija, koje će obuhvatiti prirodne, društveno-humanističke i medicinske aspekte savremenog sporta.

-Veliki broj učesnika konferencije koji dolaze iz Albanije, Brazila, Bugarske, Kanade, Hrvatske, zatim Češke republike, Finske, Francuske, Indije, Irana, Iraka, Japana, Kosova, Makedonije, Malazije, Portugala, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Tajvana, Tajlanda, Turske, Velike Britanije, kao i iz Crne Gore, svoje referate izlaže javno, ali značajan broj se odlučio i za poster prezentacije koje su po prvi put ponuđene u organizaciji Crnogorske sportske akademije, kaže prof. dr Duško Bjelica predsjednik priređivačkog odbora.

Organizacioni odbor se potrudio i da se svi od medjunarodnih recenzenata prihvaćeni radovi biti štampani u Zborniku sažetaka sa ISNB brojem, dok će adekvatno izloženi radovi steci pravo da se nađu u renomiranom crnogorskom časopisu "Sport Mont" koji izlazi na crnogorskom jeziku uz sažetak na engleskom jeziku, a isti je indeksiran u EBSCO citatnoj bazi.

Sa druge strane, najbolji radovi ce biti predloženi za objavljivanje u časopisu "Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine" koji, takodje izdaje Crnogorska sportska akdemija, a koji se pored EBSCO citatne bace, nalazi još u sedam međunarodnih citatnih baza, dok je kod SCOPUS-a i THOMSON REUTERS-a u toku evaluacija istog.

Prijava radova za izlaganje okončana je 15. januara 2014. godine. Pored velikog broja pristiglih radova, recenzenti su prihvatili samo 102 adekvatno pripremljena rada.

Portal Analitika