Društvo

Član "zagoričkog klana" priveden jer je napao policajca

2002lisice
L
uka Milić, član takozvanog "zagoričkog klana" priveden je sinoć pod sumnjom da je počinio napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odnosno da je tokom incidenta u Urgentnom centru nasrnuo na policajca, pišu Dnevne novine.

Član "zagoričkog klana" priveden jer je napao policajca
Portal AnalitikaIzvor

Milića je sinoć u 22.30 časova saslušao, Osnovni državni tužilac, po čijoj naredbi je i uhapšen.

Ipak, kako pišu Dnevne novine, tužilac se nije izjasnio da je u postupcima ovog mladića bilo elemenata nasilja nad medicinskim osobljem Kliničkog centra, koje bi se gonilo po službenoj dužnosti.

Podsjećamo da se incident Zagoričana dogodio u subotu veče, u holu Urgentnog centra pošto je tu dovezen njihov prijatelj D.B. koji je pokušao je da izvrši samoubistvo pucavši sebi u glavu.

Kada su čuli za nesrećni događaj, njegovi drugovi odmah su došli, nakon čega su od direktora UC-a Vladimira Dobričanina i medicinskih tehničara zahtijevali da ih puste da vide Boričića koji je tada bio u operacionoj sali.

Zagoričani su tada, prema pisanju medija, vikali na ljekare i pacijente u hodniku Urgentnog centra. Navodno u veoma bahatom i drskom ponašanju isticali su se Radoslav Gile Stanišić i Luka Milić, koji su, navodno, gurali direktora UC ispred sebe, zahtijevajući od njega da uđu u operacionu salu. Kada je osoblje Kliničkog centra pozvalo policiju, takođe prema pisanju medija, Zagoričani su se i prema njima bahato ponašali, navodno čak i udarajući ih.

Policija je izuzela snimak video kamere Urgentog centra, a uzete su izjave od Milića, Stanišića, Dobričanina i medicinskog osoblja.

Direktor UC, Vladimir Dobričanin je, kako Dnevne novine saznaju od izvora bliskog istrazi, ispričao da su ga mladići verbalno napali, ali da nije bilo fizičkog kontakta.

Portal Analitika