Društvo

Krađa slivničkih rešetki u Baru

okslivnik1sl
S
amo tokom prošle nedjelje, u Baru je ukradeno 16 slivničkih rešetki - po četiri u Podgradu i prema ulazu u Stari Grad, jedna u Gretvi i dvije ispred parkinga u Starom Baru, kao i pet ispred zgrade “Pivnica”.

Krađa slivničkih rešetki u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik službe održavanja u JP Vodovod i kanalizacija Dragan Plamenac istakao je da ekipe svakodnevno obilaze teren, i nastoje da obilježe i zaštite mjesta sa kojih su ukradene rešetke.

Najniža fabrička cijena rešetki je 80 eura, kažu u Vodovodu, a troškovi zamjene su još veći, jer je potrebno lomiti asfalt kako bi se postavila nova rešetka. Kako je nemoguće naći pojedine tipove rešetki, u Vodovodu sami od lima prave nove poklopce. Kako bi spriječili da i nove rešetke budu ukradene, prilikom zamjene postavljaju i katanac.

“Ova pojava predstavlja problem za učesnike u saobraćaju, pogotovo za pješake, čija je bezbjednost ugrožena, jer su pojedine šahte duboke i do tri metra” - kazao je Plamenac, apelujući na sugrađane da, ukoliko primijete da je rešetka ukradena, odmah to prijave na broj 312-043 kako bi ekipe Vodovoda što prije sanirale štetu.

 

 

Portal Analitika