Društvo

Prijava protiv maloljetnika zbog sumnje da su ispisivali uvrjedljive grafite

tivat
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Tivat identifikovali su i procesuirali tri maloljetna lica, zbog sumnje da su na fasadama više institucija ispisali grafite uvrjedljive sadržine, saopšteno je iz Uprave policije.

Prijava protiv maloljetnika zbog sumnje da su ispisivali uvrjedljive grafite
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da su S.S. (15), V.V. (14) i D.Lj. (15) iz Tivta, u noći između 02. i 03. februara 2014. godine, upotrebom farbe – spreja ispisali grafite neprikladne i uvrjedljive sadržine na fasadama Osnovne škole „Drago Milović“, Dječijeg vrtića „Bambi“ i Osnovne škole u Donjoj Lastvi.

Službenici OB Tivat su, odmah po saznanju, izvršili uviđajne mjere i radnje na licu mjesta. Preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju ovih događaja, koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih lica.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac, koji se izjasnio da nema elementa bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Policijski službenici su, Područnom organu za prekršaje, podnijeli prekršajne prijave protiv ova tri lica, zbog sumnje da su počinili prekršaj iz čl. 18 Zakona o javnom redu i miru – pričinjavanje štete na zgradama, spomenicima ili drugim objektima ispisivanjem grafita ili drugih natpisa.

 

Portal Analitika