Region

Tuzla: Na današnjem protestu oko 500 građana

1802tuzlaprotestok
P
lenum građanki i građana Tuzlanskog kantona je danas popodne okupio nekoliko stotina građana ispred devastirane zgrade Vlade tog kantona.

Tuzla: Na današnjem protestu oko 500 građana
Portal AnalitikaIzvor

Građani su mirnom šetnjom krenuli prema Skupštini Tuzlanskog kantona da bi iskazali nezadovoljstvo zbog ... zahtjeva koje, kako su ocijenili, Skupština sporo ispunjava.

- Skupština TK-a dobro zna zahtjeve građana i dezinformiše javnost, ne žele da kažu koji su zahtjevi, a zahtjevi su plenuma. Mi smo izašli zato što oni nijesu odgovorili - izjavio je član plenuma i predsjednik Udruženja "Velika djeca“ Almir Arnaut.

Ustvrdio je da su ispunili samo dva zahtjeva plenuma, ali nijesu onaj osnovni, a to je hitna amnestija krivaca i s jedne i druge strane, odnosno amnestija svih učesnika demonstracija u Bosni i Hercegovini.

Tokom mirne šetnje prema Skupštini Tuzlanskog kantona, demonstranti su uzvikivali parole "Lopovi, lopovi“, "Ovo nisu huligani, ovo su naša djeca, koja se bore za svoja prava“, "Ovo je grad svih nas.“

- Na mirnim protestima u Tuzli je oko 500 građana i nema nikakvih problema - kazao je agenciji Fena portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

(Vijesti.ba/Fena)

Portal Analitika