Društvo

Pejanović Đurišić: Primjena Strateškog pregleda odbrane prioritet u 2014.

1802sastanakdjurisicok
U
spješne reforme u sektoru odbrane predstavljaju snažan argument reformskog potencijala Crne Gore, kazala je ministrica odbrane Milica Pejanović Đurišić, naglašavajući da će akcenat u ovoj godini biti stavljen na implementaciju Strateškog pregleda odbrane kojim se stvara ambijent za održivost svih reformi koje su započete i sprovedene.

Pejanović Đurišić: Primjena Strateškog pregleda odbrane prioritet u 2014.
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović Đurišić je sa saradnicima održala redovni godišnji sastanak sa vojno diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

“Vojno diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim aktivnostima u protekloj godini i planovima za naredni period sa ciljem jačanja vojno-odbrambene saradnje i kvalitetnog budućeg djelovanja kancelarija vojno diplomatskih predstavnika. Istakli su pozitivna iskustva u ostvarivanju saradnje sa  državama u kojima predstavljaju Ministarstvo odbrane i Vojsku Crne Gore”, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.

Pejanović Đurišić je iskazala zadovoljstvo radom crnogorskih misija u partnerskim državama i istakla važnu ulogu vojno diplomatskih predstavnika za evroatlantski proces Crne Gore.

“Izrazila je uvjerenje da će vojni izaslanici i u narednom periodu u direktnoj komunikaciji sa partnerskim institucijama na pravi način afirmisati aktivnosti naše države i doprinijeti boljoj realizaciji planova i ciljeva u procesu reformi i ostvarivanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali izaslanici odbrane u Beču general potpukovnik Ljubiša Jokić, u Berlinu pukovnik Zoran Bošković, u SAD potpukovnik Velibor Bakrač, u Sloveniji kbb Branislav Keković i vojni predstavnik pri EU i NATO pukovnik Vladislav Vlahović.

Portal Analitika