Društvo

U toku saslušanje više svjedoka u obnovljenoj istrazi ubistva Duška Jovanovića

1202visisud
U
Višem tužilaštvu u Podgorici u toku je saslušanje više svjedoka u okviru obnovljene istrage ubistva suvlasnika dnevnika „Dan“ Duška Jovanovića, saznaje Portal Analitika. Izvor iz tužilaštva, u interesu istrage, nije želio da kaže koje svjedoke su pozvali da daju izjave.

U toku saslušanje više svjedoka u obnovljenoj istrazi ubistva Duška Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

- Intenzivno radimo u tom predmetu. Napravljen je plan i u toku je saslušanje nekih svjedoka, ali u ovoj fazi postupka ne možemo da kažemo koji su to svjedoci – rekao je naš izvor.

On nije mogao da kaže ni da li će i kada biti uzete izajve od Beranca Vuka Vulevića i Baranina Armina Muše Osmanagića koje je policija dovodila u vezu sa ovim zločinom.

Tužilaštvo u okviru obnovljene istrage treba da uzme izjavu i od aktuelnog potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića koji je nedavno saopštio kako je Služba državne bezbjednosti u vrijeme kada je on bio na njenom čelu raspolagala informacijama da je život Duška Jovanovića ugrožen. Marković je kazao i da je o tome bio obaviješten tadašnji ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević. Nakon što je saopštio ove informacije zamjenik glavnog urednika „Dana“ Nikola Marković podnio je krivičnu prijavu protiv ministra Markovića stavljajući mu na teret krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, zbog toga što pravosudnim organima, nakon ubistva Jovanovića, nije saopštio informacije kojima je raspolagao.

Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine iz zasjede ispred redakcije "Dana". Za ovaj zločin jedino je osuđen Podgoričanin Damir Mandić i to da je bio saučesnik u ubistvu NN osobama. On je pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora i u zatvoru u Spužu izdržava kaznu. Mandić nikada nije priznao da je imao bilo kakve veze sa ubistvom Jovanovića.

 

 

 

Portal Analitika