Abiznis

Za spas Mamule 4000 potpisa

mamula
H
ercegnovska Skupština sjutra će vanredno zasijedati povodom odluke Vlade Crne Gore da u dugoročni zakup ponudi ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Za spas Mamule 4000 potpisa
Portal AnalitikaIzvor

To je zahtjev većine odbornika vladajuće koalicije, koji su se priklonili kampanji grupe građana za spas Mamule.

U novskom DPS-u takođe podržavaju inicijativu građana o očuvanju ovog kulturnog dobra, ali vjeruju da građani nijesu dovoljno informisani. Ukazuju i da čelnici lokalne vlasti koriste situaciju za politikanstvo i izbjegavanje sopstvene odgovornosti, s obzirom na to da su u čitav proces bili uključeni.

Za obustavljanje javnog tendera NVO ,"Green Home". "Što se tiče naše organizacije, u subotu je u Podgorici prikupljeno skoro 1000 potpisa, a sa tim ćemo nastaviti i nadam se da ćemo za kratak period prikupiti potrebnih 6000", kazala je Jovana Janjušević iz te NVO.

Janjušević se nada da će u hercegnovskoj Skupštini imati sluha za inicijativu građana cijele Crne Gore. Da će cijela priča imati pozitivan ishod očekuje i Patricija Pobrić iz organizacije "Naša akcija".

"Mi se nadamo da će biti pomaka i da smo isticanjem situacije u javnost nešto i uradili. Potpise prikupljamo do potrebnog broja, da bi nastavili sa procedurom onako kako se to zahtijeva", kazala je Pobrić.

"Građanska grupa za spas Mamule" prikuplja potpise u centru Herceg Novog svakog dana od 12 do 16 sati, a oko trideset volontera te grupe aktivno je na teritoriji cijele Crne Gore. Za sad su, ako brojimo i podršku iz glavnog grada, prikupili više od 4000 potpisa. (Portal RTCG)

 

 

Portal Analitika