Društvo

Caritas organizuje radionicu "Prevencija nasilja nad starim osobama"

caritas
C
aritas Barske nadbiskupije u toku ove nedjelje organizuje trening program “Prevencija nasilja nad starim osobama” u četiri opštine: Baru, Podgorici, Cetinju i Danilovgradu.

Caritas organizuje radionicu "Prevencija nasilja nad starim osobama"
Portal AnalitikaIzvor

Cilj je da svi oni koji rade sa ovom ciljnom grupom lica unaprijede svoje vještine radi prevencije diskriminacije i nasilja nad starima. Treningu će, pored nevladinih organizacija, prisustvovati i predstavnici opština, domova zdravlja, centara za socijalni rad, zavoda za zapošljavanje i crvenog krsta iz pomenutih gradova.

Trening program je dio projektnih aktivnosti predviđenih za unaprijeđenje kapaciteta organizacija koje rade sa starim osobama.

Projekat “Prevencija zlostavljanja starih lica” ima svrhu da ojača djelovanje crnogorskog nevladinog sektora u oblasti koja se odnosi na zaštitu prava starijih ljudi kao i da poboljša društveno učešće i političku zastupljenost starih u Crnoj Gori.

Caritas Barske nadbiskupije već duži niz godina realizuje projekte u oblasti zaštite prava starih lica, u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta njihovog života. Pored servisa koji tokom ovih godina funkcionišu, a razvijeni su upravo kako bi se unaprijedio život starih i nemoćnih, Caritas BN je početkom 2013. godine počeo sa realizacijom projekta “Prevencija zlostavljanja starih lica”, imajući u vidu da je nasilje veoma štetna, široko rasprostranjena, a slabo poznata i neistražena društvena pojava.

Projekat se realizuje u saradnji sa Caritasom Češke, a uz finansijsku podršku Evropske Unije. Cilj projekta je širiti saznanje o ovoj negativnoj društvenoj pojavi i raditi na njenom suzbijanju, bilo da se radi o psihičkom, finansijskom, fizičkom, seksualnom obliku nasilja ili o zanemarivanju.

 

 

 

 

 

Portal Analitika