Abiznis

Tri kompanije zainteresovane za privatizaciju brodogradilišta Bijela

bijelaok
I
nteresovanje za kupovinu državnih akcija Jadranskog brodogradilišta Bijela je pokazalo tri kompanije, saopšteno je Portalu Analitika iz Vlade.

Tri kompanije zainteresovane za privatizaciju brodogradilišta Bijela
Portal AnalitikaIzvor

- Danas je istekao rok za dostavljanje dokumenata za kvalifikaciju na javnom tenderu za prodaju 61,5749 odsto kapitala akcionarskog društva Jadransko brodogradilište A.D. Bijela, koji je Tenderska komisija za privatizaciju objavilia 21. januara 2014. godine. U predviđenom roku (do 17. februara 2014. do 12.00 sati), dokumentaciju su dostavile i time iskazale interesovanje za učešće na tenderu: Fincantieri S.p.A. iz Italije, Damen Shipyards Group iz Holandije i Konzorcijum: Blotraco Shipping Ltd Kipar, Roman Denkovych i UAB Litana ir KO Litvanija.

- U skladu sa pravilima i uslovima tendera, Tenderska komisija će u saradnji sa privatizacionim savjetnikom, u roku od 15 dana, izvršiti analizu i ocjenu ispunjenosti kvalifikacionih uslova. Nakon ocjene ispunjenosti, kompanije koje su iskazale interesovanje i ispunile kvalifikacione kriterijume imaće pravo da otkupe tendersku dokumentaciju i time steknu pravo za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu. Rok za podnošenje obavezujućih ponuda je 15. april 2014. godine do 12.00 sati, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika