Društvo

MILAČIĆ: Masovnije akcije recept za smjenu vlasti

1702milacic
N
ovinar Marko Milačić kazao je danas nakon puštanja iz pritvora da će raditi na masovnijim akcijama građanske neposlušnosti, jer je to kako kaže „pravi recept za svrgavanje vlasti.“.

MILAČIĆ: Masovnije akcije recept za smjenu vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Milačić je Portalu Analitika ispred zgrade Osnovnog suda u Podgorici rekao da akcije policije nikako neće uticati na nezadovoljne građane, već da će se time ostvariti kontraefekat.

- Ovo može samo da nas motiviše, a tako će i biti. Pokušaćemo da se ozbiljnije organizujemo i da što više omasovimo akcije građanske neposlušnosti, jer je to očigledno pravi recept za svrgavanje vlasti, a to se vidi i po njihovoj reakciji- naglasio je Milačić.

Milačić je podsjećamo u subotu priveden sa još dvadesetak učesnika protesta zbog narušavanja javnog reda i mira.

On je dodao da je policija nad privedenima izvršila neviđenu represiju i da je to atak na građanske slobode i Ustavom zagarantovana prava.

- Ovo je klasičan politički proces, a to najbolje ilustruje činjenica da su nas prije neko veče odveli oko dva sata poslije ponoći kod tužioca. U četiri sata poslije ponoći oni nas kao najveću kriminalnu bandu sa lisicama na rukama privode u maricu, a iz marice u ćeliju, a sve sa ciljem da se pokaže kako smo mi kriminalci, a ne ono što stvarno jesmo- obični građani koji se bore za bolje stanje u našem društvu- zaključio je Milačić.

 

Portal Analitika