Društvo

UCG: Poštujemo u potpunosti zakone i Statut UCG

1702UCG
S
lužba Rektorata Univerziteta Crne Gore (UCG) saopštila je da ta ustanova „u potpunosti poštuje Zakon o radu, Zakon o visokom obrazovanju i Statut Univerziteta Crne Gore u svim segmentima“.

UCG: Poštujemo u potpunosti zakone i Statut UCG
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje Rektorata UCG je reakcija na kako navode „učestala neprimjerena saopštenja u medijima i neargumentovane tvrdnje pojedinih predstavnika grupacije studenata postdiplomskih i doktorskih studija – saradnika na Univerzitetu Crne Gore“.

„Univerzitet Crne Gore u potpunosti poštuje Zakon o radu, Zakon o visokom obrazovanju i Statut Univerziteta Crne Gore u svim segmentima, pa i po pitanju radnog statusa akademskog osoblja (lica sa akademskim zvanjem i saradnika). Nadležni pravosudni organi su uvijek do sada potvrđivali pravilnost primjene odnosnih propisa od strane Univerziteta Crne Gore u smislu tumačenja seta propisa iz oblasti visokog obrazovanja za akademsko osoblje kao lex specialis u odnosu na Zakon o radu“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika..

Kako navode iz Rektorata u toku je inspekcijski nadzor po zahtjevu Sindikata Univerziteta Crne Gore u vezi sa ovim pitanjima.

Zbog toga iz Rektorata UCG smatraju „da je neprimjereno i kontraproduktivno svakodnevno iznošenje pojedinačnih netačnih i proizvoljnih stavova u medije, stalno na štetu Univerziteta Crne Gore“.

 

Portal Analitika