Turizam

Kotor i na android aplikaciji

1702KO
O
d prošle sedmice sa radom je počela prva android aplikacija, turistički vodič u Crnoj Gori - Kotor Guide.

Kotor i na android aplikaciji
Portal AnalitikaIzvor

Vodič se razlikuje od uobičajenog formata prvenstveno po preglednosti i mogućnošću za izmjenama informacija u realnom vremenu, čime se zadovoljavaju visoki kriterijumi savremene turističke tražnje.

Inače, projekat je privatna inicijativa menadžera Nevene Keković i programera Branka Džakule, a na njemu se intenzivno radilo protekla četiri mjeseca.

- Kotor Guide se nalazi na Play store-u, a uskoro će biti dostupan i korisnicima iphone uređaja. Sadrži brojne informacije o turističkoj ponudi Kotora, počevši od atrakcija - spomenika istorije i kulture, muzeja, urbanih cjelina, legendi o gradu i ljudima, kao i kalendar manifestacija koji se mijenja u skladu sa dnevnim dešavanjima. Aplikacija je trenutno na našem jeziku, tokom sljedeće sedmice biće na engleskom, a potom i na ruskom i italijanskom jeziku, čime se većim dijelom pokrivaju potrebe najčešće turističke tražnje u Kotoru - saopštila je Keković Portalu RTCG.

Ovaj vodič je, kako je istakla, ujedno i odličan posrednik između turista i atrakcija, ali i ugostiteljskih i smještajnih objekata, čime omogućava gostima da unaprijed isplaniraju svoje ograničeno vrijeme koje će provesti u Kotoru.

- Vodič sadrži niz korisnih i zanimljivih informacija o Kotoru, kao i brojne fotografije, a galerija će u narednom periodu biti dodatno upotpunjena i fotografijama i videima. Korisnici aplikacije će moći redovno da dobijaju obavještenja o dešavanjima u Kotoru - kako o javnim manifestacijama, tako i o nastupima, koncertima, otvaranjima, izložbama. Sve lokacije su jasno obilježene na mapi grada Kotora, čime se turistima značajno olakšava kretanje kroz grad - pojasnila je Keković.

Inače, projekat je realizovan uz podršku i u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom, a sve informacije nalaze se i na sajtu www.kotorguide.me.

rtcg.me

Portal Analitika