Društvo

UP: KCCG ne želi da podnese prijavu

162KCCG_1
O
soblje Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore saopštilo je policiji da ne želi da podnese krivičnu prijavu protiv više osoba, koje su se sinoć u toj zdravstvenoh ustanovi bahato ponašale, saopštila je Uprava policije.

UP: KCCG ne želi da podnese prijavu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije osoblje Urgentnog bloka Kliničnog centra, sinoć je pozvalo policiju i saopštilo da grupa mladića pravi probleme u prostorijama te ustanove.

"Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je udaljila ova lica iz Urgentnog bloka i postavila policijsku patrolu ispred Urgentnog. Netačno je da su ta lica nasrtala na policajce, prijetila im ili ih vrijeđala prilikom preduzimanja službenih radnji", saopštila je Uprava policije.

Kako pojašnjavaju, u Upravi policije, prethodno je ta grupa došla u Urgentni blok, gdje je dovezen njihov prijatelj D.B. koji je neposredno prije toga pokušao samoubistvo iz vatrenog oružja.

"Oni su se, kako je kazalo osoblje iz Urgentnog bloka, bahato ponašali, zahtijevajući od osoblja da ih propusti u prostorije Kliničkog centra u koje pristup imaju samo zaposleni", saopštava policija.

Kažu i da je osoblje Urgentnog bloka sinoć poučeno o mogućnosti podnošenja prijave protiv ovih osoba.

"Centru bezbjednosti Podgorica do sada nije podnijeta pisana prijava od osoblja Urgentnog, odnosno Kliničkog centra kojem UB pripada, po kojoj bi mogli da postupe u konsultaciji sa nadležnim tužiocem", navode u policiji.

Starješine MUP-a, ovim povodom, su kontaktirale i menadžment Kliničkog centra, sa zahtjevom da podnesu pisanu prijavu.

"Službenici CB Podgorica su još sinoć sačinili službenu zabilješku o događaju, sa kojom je upoznat Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji i eventualno daljim mjerama i radnjama koje je potrebno preduzeti", poručuju iz Uprave policije.

 

Portal Analitika