Društvo

DOBRIČANIN: Policija nas je brzom intervencijom sinoć spasila od grupe bahatih momaka

 

dobricanin
Sinoć je u Urgentnom centru nastao haos kada je upala grupa momaka pokušavajući da upadne u salu u kojoj je bio hospitalizovan njihov drug, D.B. sa prostrijelnom ranom na glavi. Policija nas je bukvalno spasila i moram da kažem da su odmah došli. Ne znam zašto mediji sada pokušavaju da svale krivicu na njih, jer oni uvijek dođu u rekordnom roku kada imamo probleme sa bahatim posjetiocima u Kliničkom centru“, kazao je za Portal Analitika direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr. Vladimir Dobričanin.

DOBRIČANIN: Policija nas je brzom intervencijom sinoć spasila od grupe bahatih momaka
Portal AnalitikaIzvor

 

On dodaje da su svi momci bili u veoma pijanom stanju, okićeni kao svatovi.

„Očigledno je da su došli sa neke svadbe, samo je falio stari svat“, kaže u šali sagovornik Portala Analitika.

Mladić D.B. je, kako kaže Dobričanin, po svemu sudeći, sam sebi nanio prostrijelnu ranu, a i on je, kako dodaje, bio u pripitom stanju.

„Imao je više sreće nego pameti, tako da će izaći iz bolnice savim izliječen“, kaže dr Dobričanin.

„Opsada“ Urgentnog centra nastala je sinoć oko 21 sat, kada je grupa momaka, njih 15-tak, upala i maltretirala osoblje i bolesnike koji su čekali na pregled u Urgentnom centru. Samog doktora jedan od momaka je gurnuo, ali nije bilo posljedica, jer su odmah pritrčali pripadnici portirske službe.

Cijela je gužva, u kojoj su mladići vrijeđali, psovali i trčali po hodnicima u pokušajima da dođu do ranjenog druga, trajala oko pola sata.

„Nakon toga, oni su izašli napolje, i bili tamo još oko sat vremena, ali su bili mirni“, kaže dr Dobričanin.

Mediji navode da su među nasilnim  mladićima prepoznati neki od članova takozvanog „zagoričkog klana“.

Jedan od njih je čak slomio staklo na ulaznim vratiima, navodno – pištoljem.

Policajcima su se nakon nekog vremena pridružili i nekoliko pripadnika Interventnog voda.

Kako javlja RTCG, osoblje Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore saopštilo je policiji da ne želi da podnese krivičnu prijavu protiv više osoba, koje su se sinoć u toj zdravstvenoh ustanovi bahato ponašale, saopštila je Uprava policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije osoblje Urgentnog bloka Kliničnog centra, sinoć je pozvalo policiju i saopštilo da grupa mladića pravi probleme u prostorijama te ustanove.

"Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola, koja je udaljila ova lica iz Urgentnog bloka i postavila policijsku patrolu ispred Urgentnog. Netačno je da su ta lica nasrtala na policajce, prijetila im ili ih vrijeđala prilikom preduzimanja službenih radnji", saopštila je Uprava policije.

Kako pojašnjavaju, u Upravi policije, prethodno je ta grupa došla u Urgentni blok, gdje je dovezen njihov prijatelj D.B. koji je neposredno prije toga pokušao samoubistvo iz vatrenog oružja.

 

Portal Analitika