Društvo

Mirni protest ispred zgrade MUP-a

162MUP
A
ktivisti Pokreta Udar, okupili su se večeras oko 18 časova ispred zgrade MUP-a u Podgorici. Oni, kako su i najavili, mirnim protestom solidarnosti dali podršku uhapšenim tokom jučerašnjih protesta u Podgorici.

Mirni protest ispred zgrade MUP-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja reporter RTCG ispred zgrade MUP-a se okupilo 30-ak ljudi.

Policija je bolokirala ulice oko zgrade MUP-a, Skupštine i Vlade Crne Gore.

Iz Pokreta Udar su poručili da su jučerašnji neredi tokom protesta u Podgorici bili "instalirani od strane režima".

Oni traže i da se uhapšeni, kojim je određen 48-časovni pritvor puste na slobodu.

"Tražimo da pustite naše junake, oni su nevini i junaci su Crne Gore", poručili su organizatori protesta. Oni su pozvali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da reaguje.

"Niko od onih sa kapuljačama nije uhapšen, zbog čega sumnjamo da su plaćenici", poručuju sa skupa.

Direktorica “Monitora” Milka Tadić-Mijović kazala je na skupu da su prvokatori na slobodi, a oni koji su mirno protestovali su u pritvoru."Nastavićemo sa neposlušnošću sve dok uhapšeni ne budu pušteni na slobodu", poručila je Tadić-Mijović.

Učesnicima jučerašnjih protesta u Podgorici, zamjenik osnovnog tužioca u Podgorici Saša Čađenović, koji ih je saslušavao cijele noći, danas je odredio je 48-časovni pritvor.

Kako prenosi TV Vijesti, pritvor je određen novinaru Marku Milačiću, portaprolu Foruma 2010 Bobanu Batrićeviću, predstavniku Građanskog fronta Ninoslavu Kaluđeroviću, kao i još nekim osobama.

Tužilac im na teret stavlja da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi službenog lica, odnosno krivi su jer nijesu poslušali naređenje policije da se sklone sa ulice.

Podsjetimo policija je juče uhapsila 20 učesnika protesta, a kako je saopšteno iz policije u neredima je povrijeđeno devet policajaca.

Iz Foruma 2010 osudili su ponašanje policije tvrdeći da je jedan policijski službenik udario Batrićevića šakom u glavu.

(RTCG)

 

Portal Analitika