Društvo

Optužnica protiv bugarskog vozača zbog sumnje da je odgovoran za smrt Dragana Lajovića

lajovic
B
ugarski dnevni list “Monitor” piše da će protiv vozača Nedeljka Lakova biti podignuta optužnica i pokrenut sudski proces zbog sumnje da je odgovaran za smrt profesora iz Crne Gore, Dragana Lajovića, dekana Ekonomskog fakulteta i direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

Optužnica protiv bugarskog vozača zbog sumnje da je odgovoran za smrt Dragana Lajovića
Portal AnalitikaIzvor

List navodi da je profesor Lajović bio u Bugarskoj po pozivu Zanatske komore iz Koblenca i trebao je da učestvuje na konferenciji u Plovdivu.

Vozač Nedeljko Lakov je bio unajmljen da 6. maja 2013. za 280 leva (140 eura) preveze profesora od aerodroma Sofija, gdje je iz Minhena doletio, do grada Plovdiva.

Profesor Lajović je sjeo na mjesto suvozača i ni on niti vozač- nijesu vezali sigurnosni pojas, što je za oblasno tužilastvo jasan pokazatelj, odnosno optužujući akt za vozača.

-Oko 17. 30 časova Lakov je vozio brzinom od 120 km na čas, auto-putem prema Trakiji, na kome nije bilo gužve. Istom trakom kretalo se vozilo opel "Astra" brzinom 80-90 km na čas. Na rastojanju od oko 13 metara vozač Lakov je počeo preticanje, ali s obzirom da nije dobro procijenio rastojanje udario je opela u lijevu stranu. Usljed udara automobil kojim je upravljao je skrenuo ukoso, udario je u zaštitnu ogradu, preskočio je, obrnuo se u vazduhu i prešao na drugu stranu autoputa i ponovo se sudario sa drugim vozilom marke reno. Mercedes je i dalje nastavio da se prevrće i zaustavio se na lijevoj traci uz zaštitnu ogradu. Prilikom okretanja vozila, vozač Lakov i profesor Lajović su ispali iz automobile, konstatuje list.  Slučajni prolaznici su priskočili da im pomognu i nazvali policiju. Lajović je, kako piše list, odmah bio prevezen do bolnice, ali je kasnije podlegao ranama.

- Medicinska ispitivanja nijesu pokazala prisutnost alkohola u krvi. Vozač Lakov nije prhvatio krivicu za nesreću, zaključuje list.

Portal Analitika