Društvo

Sajt sa čituljama za Nikšićane

1602pogrebnook
N
ikšićko pogrebno preduzeće koje posluje u sklopu JP Komunalno prije nešto više od tri mjeseca otvorilo je sajt koji se svakodnevno ažurira i na kome se pored informacija o veremenu primanju saučešća i sahranama, mogu naći i čitulje, vrste i cjenovnik usluga i pogrebne opreme, pišu Vijesti.

Sajt sa čituljama za Nikšićane
Portal AnalitikaIzvor

Sajt je osmislio informatičar tog preduzeća Nikola Grgurević, koji kaže da sajt još nije u potpunosti završen i da se pomalo dorađuje.

„Rađen je u CMS-u, naši radnici su obučeni za unos podataka, tako da se svakodnevno ažurira“, objašnjava Grgurević.

Direktor Komunalnog preduzeća Miodrag Muratović kaže da su željeli da izađu u susret svojim sugrađanima i informišu ih „o tome ko je umro, gdje je izložen, kada je i gdje sahrana i slično“.

On dodaje da su do prošlog mjeseca objavljivali podatke za sve pokojnike sa teritorije Nikšić, ali da sada objavljuju samo čitulje koje su rađene u Gradskom pogrebnom preduzeću.

Za dva mjeseca je sajt imao 14.280 posjeta, dok su 66 hiljada puta otvorene stranica. Posjete nisu samo iz Crne Gore, već i iz Srbije, BiH, Velike Britanije, Francuske i drugih zemalja, pišu Vijesti.

Idejni tvorac sajta Grgurević kaže da ima ideju i da omoguće ljudima iz dijaspore da pošalju cvijeće za pokojnika.

Direktor Muratović objašnjava da preduzeće na čijem je čelu ima sve što je potrebno za posao kojim se bave, ali da nastavljaju sa modernizacijom jer im je cilj da budu u korak sa razvijenim zemljama.

Izvor: Vijesti

Portal Analitika