Društvo

UP: Na današnjem protestu povrijeđeno devet policajaca

1502up
S
lužbenici policije uhapsili su 20 osoba koje su izazvale nerede na današanjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojih su napali i povrijedili devet policijskih službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Na današnjem protestu povrijeđeno devet policajaca
Portal AnalitikaIzvor

„Te osobe, među kojima je 16 punoljetnih i četiri maloljetnika su se, kako se sumnja, drsko i agresivno ponašale, fizički napale policijske službenike, gađale ih kamenicama, narušavale javni red i mir i ugrožavale bezbjedno odvijanje saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u događaju povrijeđeno devet policijskih službenika, od kojih jedan teže a osam lakše, a izgrednici su kamenicama oštetili i tri policijska vozila.

Prema informacija koje posjeduje Uprava policije, u događaju nijesu povrijeđene druge osobe.

Iz policije navode da se grupa od oko 300 ljudi, oko 12 sati i 30 minuta, okupila na platou ispred spomenika Kralju Nikoli, preko puta zgrade Skupštine, nakon čega su, oko 13 sati, blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Oni su zatim, kako se navodi, došli do Bulevara Stanka Dragojevića, gdje su takođe blokirali saobraćaj, a zatim pokušali da probije zaštitnu ogradu u Karađorđevoj ulici ka zgradi Vlade, a pošto u tome nijesu uspjeli, fizički su napali policijske službenike.

„Izgrednici, koji su se ponašali drsko, agresivno i nasilno su zatim, u više navrata, većim brojem kamenica zasuli policijske službenike, kojima su tom prilikom nanijeli povrede. Policijski službenici su nakon toga, s obzirom da su se stekli zakonski uslovi za to, upotrijebili fizičku snagu, službene palice i suzavac“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, nakon intervencije policije, javni red i mir ubrzo uspostavljen, kao i nesmetano saobraćanje.

„O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela. Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju ostalih izgrednika“, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika