Abiznis

GVOZDENOVIĆ: Predlažem organizovanje okruglog stola o davanju u dugoročni zakup Mamule

0102gvoZbr429
M
inistarstvo održivog razvoja i turizma predložiće organizovanje okruglog stola na kojem bi sve zainteresovane strane razmijenile stavove, viđenja i činjenice kojima raspolažu u vezi sa davanjem u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

GVOZDENOVIĆ: Predlažem organizovanje okruglog stola o davanju u dugoročni zakup Mamule
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući peticiju koju je pokrenula Grupa građana “Za spas Mamule“, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović je rekao da je u pitanju demokratski oblik izražavanja mišljenja, o bilo kojoj temi da je riječ.

„Istovremeno, što se tiče konkretno Mamule, cijenim da je argumentacija koju je ponudilo Ministarstvo vrlo jasna“, kazao je Gvozdenović agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, budući da nema dijaloga ako svako izlaže svoje argumente bez uzajamne komunikacije, trebalo bi organizovati okrugli sto na tu temu.

„Smatram da bi bilo vrlo korisno i predlažem organizovanje okruglog stola, gdje bi sve zainteresovane strane - organizatori potpisivanja peticije, stručnjaci iz ove oblasti, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Opština, Ministarstvo i drugi, razmijenili stavove, viđenja i činjenice kojima raspolažu“, precizirao je Gvozdenović.

On je ocijenio da bi se na taj način najbolje sproveo dijalog.

„Ne vidim razlog da svako precizno, javno i transparetno ne prezentuje uključenim stranama svoje viđenje ove, za opštinu i čitavu državu jako važne teme. Takođe, uvjeren sam da bi to imalo dodatne efekte, jer mislim da i oni koji su potpisali peticiju i koji nijesu, izvjesno nemaju punu informaciju“, kazao je Gvozdenović.

Portal Analitika