Društvo

Policija privela više demonstranata

152pr
P
olicija je privela dvadesetak učesnika protesta u Podgorici. Demonstranti, koji su posjedali na ulicu u blizini zgrade Vlade, u bulevaru Stanka Dragojevića, odbijali su zahtjev policije da se raziđu, nakon čega su privedeni. Među privedenima su i portparol Foruma 2010 Boban Batrićević i novinar Marko Milačić.

Policija privela više demonstranata
Portal AnalitikaIzvor

Ispred zgrade Vlade ranije je došlo do sukoba demonstranata i policije. Nakon privođenja grupe najupornijih, saobraćaj u ulici Stanka Dragojevića, je normalizovan.

U sukobu demonstranata i intervente jedinice policije, kako nezvanično saznaje RTCG, dva policajca su lakše povrijeđena. Nema informacija o eventualnim povredama među okupljenim protestantima.

Demonstranti su prethodno gađali zgradu Vlade i policiju kamenjem. Policija je, potom, intervenisala i upotrijebila suzavac. Demonstranti su se potom razbježali.

Trenutno je ispred zgrade Vlade mirno.

Grupa od stotinjak građana oko 13 sati počela je protest ispred Skupštine Crne Gore i blokirala je saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Oni nose transparente u kojima traže ostavku Vlade, uz skandiranje "Lopovi, lopovi".

Okupljeni građani čiji je broj dostizao i 200, ispred zgrade Vlade kamenjem gađaju pripadnike policije. Policija je bacila suzavac, nakon čega su se demonstranti razbježali u pravcu grada preko Morače.

Okupljeni traže ostavka Vlade i izlazak svih poslanika iz parlamenta.

Protestni skup, podsjetimo, nije prijavljen policiji.

"Ovdje smo jer smo prevareni. Bićemo ovdje jer je ovo naša država. Hoćemo da radimo, da živimo. Tražimo da svi podnesu ostavke", poručili su okupljeni građani.

Protest u Podgorici organizovala je Fejsbuk grupa “Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice”. Oni su ranije pozivali građane da izađu na ulice, po uzoru na BiH.

(rtcg.me)

Portal Analitika