Društvo

Ambasada SAD: Neprihvatljivo etiketiranje medija i NVO

500embassy
B
ilo koji pokušaj klevetanja i nipodaštavanja predstavnika medija i civilnog društva zbog njihovog političkog mišljenja, i njihovog etiketiranja kao izdajnika i državnih neprijatelja, apsolutno je neprihvatljivo u demokratskom društvu, saopšteno je iz američke Ambasade u Podgorici.

Ambasada SAD: Neprihvatljivo etiketiranje medija i NVO
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da Sjedinjene Američke Države snažno osuđuju paljenje još jednog vozila dnevnih novina Vijesti, koje se dogodilo u četvrtak.

Iz Ambasade su pozvali vlasti da sprovedu potpunu i efikasnu istragu i riješe ovaj i druge nerasvijetljene napade na medije.

- Bilo koji pokušaj klevetanja i nipodaštavanja predstavnika medija i civilnog društva zbog njihovog političkog mišljenja, i njihovog etiketiranja kao izdajnika i državnih neprijatelja, apsolutno je neprihvatljivo u demokratskom društvu - poručili su iz Ambasade.

Prema njihovim riječima, nezavisni mediji i organizacije civilnog društva imaju suštinski važnu ulogu u daljem razvoju Crne Gore i nastavku evroatlantskih integracija.

- Pozivamo sve na javnoj sceni da doprinesu jačanju klime koja će omogućiti otvorenu i zdravu debatu koju građani Crne Gore zaslužuju - navodi se u saopštenju.

 

MINA

Portal Analitika