Društvo

Održana druga sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj

1402centarok
D
ruga sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj održana je danas u Podgorici u prostorijama Ministarstva održivog razvoja i turizma. Sjednicom je predsjedavao Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma .Značajan doprinos sjednici dali su ministri vanjskih poslova i evropskih integracija i ekonomije Igor Lukšić i Vladimir Kavarić, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojša Kaluđerović kao i Rastislav Vrbenski, stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Održana druga sjednica Upravnog odbora Centra za održivi razvoj
Portal AnalitikaIzvor

Centar za održivi razvoj nastao je kao zajednička inicijativa Vlade Crne Gore i UNDP-a čija je osnovna misija promicija održivog razvoja u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji.

Na sjednici je prezentovan Plan rada Centra za održivi razvoj sa posebnim akcentom na aktivnosti koje treba preduzeti u cilju pozicioniranja Centra kako u zemlji, tako i u regionu. Na sjednici je donešena odluka o proširenju Upravljačkog odbora sa tri dodatna člana koji uključuju ministarku nauke Sanju Vlahović kao i ambasadore Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku i Ženevi, Milorada Šćepanovića i Ljubišu Perovića.

Posebna pažnja posvećena je diksusiji o pripremi regionalne konferencije o održivom razvoju koja bi trebalo da se održi na jesen 2014. godine. Na sastanku je dogovorena organizacija konferencije za medije za petak 21. februar2014.godine na kojoj će detaljno biti predstavljene buduće aktivnosti Centra u kontekstu njegovog doprinosa institucionalnom okviru održivog razvoja Crne Gore.

 

 

Portal Analitika