Društvo

Američki vazduhoplovci u posjeti VCG

1402usaok
Č
etvoročlana delegacija Američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi, iz njemačke vazduhoplovne baze Ramštajn, boravi u radnoj posjeti Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore.

Američki vazduhoplovci u posjeti VCG
Portal AnalitikaIzvor

Major Džon Šerinian, kapetan Džastin Reks, zastavnik I klase Luis Martinez i stariji vodnik I klase Stenli Mekdonald učestvovaće biće predavači na dvosedmičnom kursu vazduhoplovne terminologije, koji će obuhvatiti proces planiranja i korišćenja vazdušnog prostora za vojne vazduhoplove, usklađenost sa konceptom fleksibilnog korišćenja vazdušnog prostora ,kao i vođenje letjelica i korišćenje vazdušnog prostora u slučajevima kada su pored vojnog u vazdušnom prostoru uključeni i drugi subjekti.

Takođe, teme obuke na kursu obuhvatiće frazeologiju koja se upotrebljava u toku rukovođenja i kontrole vojnog letjenja, procedure za internacionalne letove sa vojnim vazduhoplovima, uloge i odgovornosti civilnih i vojnih agencija za kontrolu letjenja kada se vrši rukovođenje vojnim letjenjem.

Predavanje će biti organizovano u saradnji sa Kancelarijom za odbrambenu saradnju SAD pri Ministarstvu odbrane Crne Gore (ODC).

"Kurs vazduhoplovne terminologije pomoći će nam u realizaciji partnerskih ciljeva, što će u krajnjem direktno uticati na povećanje interoperabilnosti Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore sa vazduhoplovnim snagama NATO zemalja, te ubrzati proces integracija Crne Gore u Sjeverno-atlantski savez", navodi se u saopštenju Vojske Crne Gore. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika