Društvo

Odloženo suđenje mitropolitu Mihailu i dvojici sveštenika

1402Mihalj_1
S
uđenje mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailu i dvojici sveštenika te crkve, odloženo je zbog odsustva čelnika CPC, prenosi RTCG.

Odloženo suđenje mitropolitu Mihailu i dvojici sveštenika
Portal AnalitikaIzvor

Protiv Mihaila i sveštenika CPC Jovana Tomovića i Dragana Pavlovića, tužbu je podnijela Mitropolija crnogorosko-primorska (MCP) jer su 25. avgusta 2011. godine ušli u crkvu Svetog arhangela Mihaila u Gornjim Rogamima.

„S obzirom da su njih dvojica dali izjave, njihovo prisustvo nije ni neophodno, ali nijesu bile stvorene procesne pretpostavke za održavanje pretresa, jer sud nije dobio povratnicu o uručenom pozivu, što je u skladu sa zakonom, obavezno da bi suđenje moglo biti održano“, navodi se u saopštenju.

Opunomoćenik MCP Dalibor Kavarić, okarakterisao je to kao izbjegavanje optuženih da “se suoče sa pravdom i postupkom” i predložio sudiji da se optuženima poziv uruči posredstvom Uprave policije.

Advokat CPC, Željko Tomović pozvao je Kavarića da se “uzdrži od subjektivnih komentara”, dodajući da niko od njegovih branjenika nije izbjegavao da se pojavi na sudu, kao i da nema saznanja o posljednjem pozivu Mihailu i Tomoviću.

U svojim izjavama ranije sveštenici CPC kazali su da su bili u Crkvi Svetog argangela Mihaila u Gornjim Rogamima 25.avgusta 2011.godine, ali su odbili optužbe da su obili bravu, tvrdeći da su vrata, kada su došli tamo, bila otključana.

Sudija Nenad Vujanović glavni pretres je zakazao 24. mart.

rtcg.me

Portal Analitika