Društvo

Policija u Nikšiću oduzela karabin i pištolj

puskaok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić su, radi otkrivanja i sprječavanja krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, sproveli aktivnosti u okviru koje su pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja – karabin i pištolj u ilegalnom posjedu, kao i 31 komad municije, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija u Nikšiću oduzela karabin i pištolj
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici su, 12. februara 2014. godine, postupajući na osnovu operativnih saznanja, od B.N. (69) iz Nikšića oduzeli lovački karabin marke „Crvena Zastava“, cal. 8x57 mm, i dva komada muniicije za ovo oružje.

Službenici ovog CB-a su, dan ranije, po pribavljenoj naredbi sudije za istrage Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres kuće i drugih prostorija, koje koristi M.R (63) iz Nikšića. U spavaćoj sobi pronađen je i oduzet pištolj marke „CZ“ M 88A, cal. 9 mm, sa okvirom u kojem sa nalazilo osam metaka. Daljim pretresom pronađen je još 21 komad municije cal. 9 mm. K.R, supruga M.R, je izjavila da su oružje i municija njeno vlasništvo.

Osnovni državni tužilac u Nikšiću je obaviješten o događajima. Tužilac je u oba slučaja naložio da se oružje sa municijom uputi u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega će uslijediti podnošenje krivičnih prijava.

 

Portal Analitika