Abiznis

Đukanović razgovarao sa Ravanelijem: Unaprijediti odnose sa A2A

ravaneli
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović razgovarao je danas sa generalnim direktorom italijanske kompanije A2A Renatom Ravanelijem o dosadašnjem i budućem poslovanju Elektroprivrede Crne Gore i njenoj saradnji sa Vladom, saopšteno je na sajtu Vade.

Đukanović razgovarao sa Ravanelijem: Unaprijediti odnose sa A2A
Portal AnalitikaIzvor

 

Na sastanku su razmotreni dosadašnji rezultati i planovi za buduće poslovanje Elektroprivrede, u kontekstu partnerskih odnosa Vlade i kompanije A2A.

Tokom razgovora je konstatovano da dobre partnerske odnose Vlade i kompanije A2A treba unaprijediti u cilju prevazilaženja izazova i fokusiranja na dalji razvoj i nove razvojne projekte.

Posebna pažnja posvećena je pitanjima koja su opterećivala partnerstvo i poslovanje preduzeća u prethodnom periodu uz opredijeljenost obje strane da se na probleme stavi tačka. Potenciran je značaj učvršćivanja partnerskog odnosa kroz pozitivne rezultate poslovanja i razvojne projekte u obostranom interesu. Posebno je pri tome istaknut značaj razvojnih projekata u oblasti energetike, prije svega izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, kao i izgradnja hidroelektrana.

Razgovarano je i o uslovima snabdijevanja Kombinata aluminijuma Podgorica električnom energijom, snage 84 MW, neophodnih za proizvodnju 50.000 tona aluminijuma godišnje, o čemu će biti nastavljeni razgovori.

Razmotrena je potreba za racionalizacijiom poslovanja, kroz smanjenje troškova i gubitaka na mreži, kao i povećanje stepena naplate za utrošenu električnu energiju.

Dogovoren je nastavak komunikacije na temu produžetka saradnje nakon što krajem godine istekne Ugovor o menadžmentu.

Razgovorima su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić i savjetnik predsjednika Vlade za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović.

 

 

Portal Analitika