Društvo

Kristina iz Pljevalja napisala najbolji rad među „sedmacima“

nagrada
D
anas su u OŠ „Salko Aljković“ u Pljevljima dodijeljene nagrade pobjednicima literarnog takmičenja na temu "Da li je čovjek nemoćan pred prirodom", koje je organizovano u okviru projekta "Prekogranična zaštita i spašavanje od poplava“.

Kristina iz Pljevalja napisala najbolji rad među „sedmacima“
Portal AnalitikaIzvor

Na prekograničnom literarnom takmičenju su učestvovali učenici VI i VII razreda osnovnih škola iz šest opština u kojima se projekat realizuje, saoošteno je Portalu Analitika iz

Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore.

Takmičenju su predhodila predavanja kojima su obuhvaćeni svi učenici VI i VII razreda ciljnih opština.

Projekat „Prekogranična zaštita i spašavanje od poplava" se realizuje u šest opština u Srbiji i Crnoj Gori: Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Beranama, Nikšiću i Pljevljima, a realizuju ga FORS Montenegro, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta je 372,197.83 eura, vrijednost projekta za Crnu Goru je  206,375.18 eura.

Na takmičenju je učestvovalo 10 osnovnih škola iz Crne Gore i 6 iz Srbije.

nagrada1
Za VI razred prvu nagradu je osvojila učenica Rijalda Hurić, OŠ „Sveti Sava“ iz Prijepolja, drugo mjesto pripalo je učeniku Batu Deriću, OŠ „Vladimir Perić Valter“ iz Prijepolja, a treće mjesto je osvojila Aleksandra Kojadinović, učenica OŠ „Branko Radičević“ iz Priboja. U konkurenciji VII razreda prvu nagradu je osvojila Kristina Šarančić, učenica OŠ „Salko Aljković“ iz Pljevalja, drugo mjesto pripalo je Neveni Malešević iz Prijepolja, OŠ „Dušan Tomšević Ćirko“, a treće mjesto Maši Tepavčević, učenici OŠ „Luka Simonović“ iz Nikšića. U školama koje su učestvovale u literarnom takmičenjenju predhodno su održana predavanja na temu zaštite od prirodnih nepogoda, sa akcentom na zaštitu od poplava. Predavanjima je prisustvovalo oko 2000 učenika VI i VII razreda iz deset osnovnih škola iz ciljnih opština. Predavanja su realizovana u saradnji sa opštinskim službama zaštite i spašavanja.

 

 

 

 

Portal Analitika