Društvo

SOFTIĆ: Ugrožena mi je bezbjednost, pisao sam Komisiji za istraživanje napada na novinare

1302tufikok
N
ovinar „Vijesti“ Tufik Softić kazao je da mu je bezbjednost ugrožena i da se zbog toga obratio pismom Komisiji za istraživanje napada na novinare. Softić kaže, da mu se zbog aktuelne političke kampanje, crta meta i da nije daleko od odluke da ztraži azil u nekoj drugoj državi.

SOFTIĆ: Ugrožena mi je bezbjednost, pisao sam Komisiji za istraživanje napada na novinare
Portal AnalitikaIzvor

- Znate da je trenutno izborna kampanja u Beranama. Političke partije su u tu kampanju krenule dosta oštro. Moj posao je da pratim političku kampanju i do mene su došle pouzdane informacije da me na zatvorenim sjednicama DPS-a, kandidati za visoke lokalne funkcionere i odbornike -proglašavaju portparolom opozicije. Njihove izjave, prema mojem mišljenju, dodatno ugrožavaju moju bezbjednost, izjavio je Softić Portalu Analitika.

Nadalje, kako je dodao Softić, u Beranama je nedavno organizovana izložba „Riječ, slika i neprijatelj“ na kojoj nije prisustvovao.

- Međutim, čuo sam za incident u kojoj je Fejsbuk grupa „Luka Berane“ dijelila razglednice. Ja sam od toga napravio tekst i šta se desilo - našao sam se na tapetu Pink Televizije u njihovoj emisiji „Minut, dva“. Ispalo je da sam ja dijelio pomenute razglednice i da sam ja pokušao da sakrijem činjenicu da mi je žena na jednoj od odborničkih lista opozicije. Smatram da takve stvari dodatno ugrožavaju moju bezbjednost, naveo je Softić.

Prema njegovim riječima, umjesto da se istražuju napadi na njega-dešava se suprotno.

- Vjerujem da mi se crta meta i da mi se značajno pogoršala situacija sa bezbjednošću, navodi Softić.

On je rekao da se obratio pismom Komisiji za istraživanje napada na novinare.

- Moje pismo će se naći na dnevnom redu prvog narednog zasijedanja Komisije za istraživanje napada na novinare. U pismu istakao da ako se sa ovakvim stvarima nastavi preko „Pinka“, kao i izjavama lokalnih funkcionera DPS-a ja ću imati još štošta da kažem. Konačno, razmišljam i da zatražim azil, odnosno bezbjednost, u nekoj drugoj državi, zaključio je Softić.

P.Z.

Portal Analitika