Društvo

MUP raskinuo ugovor sa Regionalnim centrom za obuku ronilaca

1302roniociok
M
inistarstvo unutrašnjih poslova jednostrano je raskinulo ugovor o saradnji sa JU „Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje, traganje, spasavanje i kontrolu na moru“ (RCUD) iz Bijele, po kojem je ta ustanova za vađenje utopljenika iz mora, jezera i rijeka od MUP-a godišnje trebalo da, dobija po 40.000 eura, pišu Vijesti.

MUP raskinuo ugovor sa Regionalnim centrom za obuku ronilaca
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor je sklopkje 24.04. 2009, a resorni ministar Raško Konjević je 23. januara uputio dopis direktoru RDUC-a Veselinu Mijajloviću u kojem ga obavještava da MUP raskida ugovor i da otkazni rok počinje da teče 1. februara. Među razlozima za ovaj ptez ministar je naveo ograničena budžetska sredstva u Direktoratu za vanredne situacije za ovu godinu, kao i skoro donošenje novih zakonskih propisa kojima će se urediti oblast ronjenja, pružanja prve pomoći, spasavanja i obuke ronilaca.

-Ključni razlog je što Konjević  ne namjerava da dodatno plaća ono što ta javna ustanova mora da radi u sklopu svog redovnog posla. Za rad RDUC-a se iz budžeta godišnje izdvaja preko 300.000 eura- navodi se u članku.

Raskinuti ugovor je sklopljen u vrijeme kad je ministar unutrašnjih polsova bio Jusuf Kalamperović.

Portal Analitika