Društvo

UP: Rasvijetljeno treće aktiviranje eksplozivne naprave u Beranama

1202berane
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Centra bezbjednosti Berane su juče, 11. februara 2014. godine, rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave podmetnute pod vozilo D.M. iz Berana, koje je počinjeno 01. februara 2014. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.

UP: Rasvijetljeno treće aktiviranje eksplozivne naprave u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Time su sva tri posljednja slučaja aktiviranja eksplozivnih naprava u Beranama riješena. Osim toga, službenici CB Berane su danas rasvijetlili i podmetanje eksplozivne naprave ispred vrata lokala „Siti Haus“, koje se dogodilo u septembru 2013. godine.

Naime, službenici CB Berane su juče, nakon intenzivnih operativno - taktičkih aktivnosti, u sadejstvu sa Forenzičkim centrom, lišili slobode B.S. (26), K.S. (19) i maloljetnog J.P. (17) iz Berana, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu, 01. februara 2014. godine, počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osnovano se sumnja da su njih trojica pomenutog dana, oko 18,15 časova, u ulici Svetog Save u Beranama, postavili eksplozivnu napravu ispod vozila „Ford Escort“, vlasništvo D.M, od čijeg je dejstva na vozilu pričinjena veća materijalna šteta.

Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj i izuzete predmete i tragove uputili u Forenzički centar radi vještačenja. Sveobuhvatne mjere i radnje dovele su do identifikovanja, a potom i lišenja slobode osumnjičenih lica.

Osumnjičeni B.S, K.S. i J.P. su, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, predati zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Beranama, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Službenici CB Berane su, radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, riješili još jedan iz prethodnog perioda. Naime, B.S. se sumnjiči da je počinio i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, 16. septembra 2013. godine. On je tada, kako se osnovano sumnja, oko 00,30 časova, aktivirao eksplozivnu napravu na vratima koja se nalaze sa istočne strane lokala „Siti Haus“, od čijeg je dejstva nastupila materijlna šteta na fasadi i na dijelu vrata lokala, kao i na staklima prozora privatnih stanova koji se nalaze iznad pomenutog lokala. Protiv njega je, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, poseban izvještaj procesuiran u redovnom postupku.

Podsjećamo da su službenici CB Berane, 30. januara 2014. godine, rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave ispred kafe bara „Grand“, koje se dogodilo šest dana ranije. Slobode je lišen D.K. iz Berana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prije toga, u kratkom vremenskom periodu, rasvijetljeno je još jedno ovakvo krivično djelo - aktiviranje eksplozivne naprave pred ulaznim vratima S.S. iz Berana, koje se dogodilo 20. oktobra 2013. Tri lica su lišena slobode, zbog osnovane sumnje da su počinila ovo krivično djelo u saizvršilaštvu.

Tri uzastopno rasvijetljene eksplozije na području Opštine Berane, kao i jedna počinjena u prethodnom periodu, predstavljaju zapaženi rezultat, nastao usljed dobro isplaniranih, koordinirnih i efikasnih operativno - taktičkih mjera i radnji policijskih službenika.

Službenici CB Berane preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju ostalih krivičnih djela iz ove i drugih oblasti kriminaliteta.

Portal Analitika