Turizam

Njemački magazin „Outdoor“: Crna Gora raj za aktivni turizam

1202outdoorNTO
Nj
emački magazin „Outdoor“, specijalizovan za putovanja, planinarenje i avanturizam, u svom februarskom izdanju, uvrstio je Crnu Goru među 40 destinacija za aktivni odmor u Evropi koje se moraju vidjeti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Njemački magazin „Outdoor“: Crna Gora raj za aktivni turizam
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je istaknuta kao „raj za aktivni turizam“, pored Islanda, Alpa, Škotske, Španije, Portugalije, Južne Francuske.

- Prema članku naslovljenom „Velika sloboda“, pet uzbudljivih „wild“ destinacija za prave ljubitelje prirode i aktivnog odmora su: Škotska, Norveška, Sjeverna Španija, Nacionalni park u Francuskoj i Crna Gora - saopštila je Navionalna turistička organizacija NTOCG.

Crna Gora sa svojih pet nacionalnih parkova, opisuje se kao raj za planinarenje, posmatranje ptica, a ističe se i da na crnogorskim planinama još uvijek ima dosta divljih životinja kao što su medvjed, orao i vuk, što je prava rijetkost u Evropi.

Ističe se da je proteklih godina razvijena mreža planinarskih staza, kao i da je Crna Gora posvećena razvoju ekološkog, održivog planinskog turizmu, te da će u tom smislu crnogorska divlja ljepota dugoročno ostati takva kakva je, zastićena i pristupačna.

Članak preporučuje dvije planinarske turePrimorsku transferzalu Orjen-Lovćen-Rumija (PPT, 182 kilometara) i Crnogorsku planinarsku transferzalu (CT1, 164 kilometara), koja započinje na Bukumirskom jezeru, vodi preko planinskog prevoja Trešnjevik, Bjelasice i visoravni Sinjajevine sve do Durmitora.

Na portalu „Outdoor“ magazina dostupni su i drugi članci koji preporučuju Crnu Goru kao outdoor destinaciju, među kojima i članak o Durmitoru kao najljepšem nacionalnom parku u Evropi.

Magazin izlazi mjesečno u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

 

Portal Analitika