Društvo

Potraga za napadačem na Danila Lazovića

1202konikok
P
odgoričanin Danilo Lazović (33) ranjen je u pucnjavi rano jutros na parkingu ispred zgrade u podgoričkom naselju Konik. Portalu Analitika je u Urgentnom centru rečeno da je Lazović ranjen u predjelu nogu i da mu život nije ugrožen.

Potraga za napadačem na Danila Lazovića
Portal AnalitikaIzvor

Policija traga za napadačem na Lazovića i još ne saopštavaju detalje, pa ni to da li je Lazović vidio osobu koja je pucala na njega.

- Napadač ga je najvjerovatnije čekao na parkingu – bilo je sve što je kazao izvor Portala Analitika iz policije.

Nakon što je pucao, napadač je pobjegao i policija još traga za njim.

Danilo Lazović i njegov brat Luka (28) bili su uhapšeni u septembru prošle godine. Oni se sumnjiče da su prevarili vlasnike nekoliko podgoričkih preduzeća i “zaradili” oko 330.000 eura. Tužilac ih je nakon saslušanja puštio da se brane sa slobode.

Policija je tada saopštila da su braća Lazović vlasnici preduzeća “Tehno Luna” i “Orgazam” i da su osumnjičeni da su od novembra 2012. do aprila 2013. prevarili više firmi i na taj način se domogli 329.438 eura.

Policija ih je teretila da su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu pet osoba koje su “naveli da na svoju štetu i štetu imovine koju posjeduju sklope pravne poslove sa njihovim firmama, odnosno da daju pozajmicu za navodno učešće u dobiti i poslovanju tih firmi”.

- Oni su, kako se sumnja, prevarnim radnjama oštetili Duška Bana izvršnog direktora firme “Prohaus” za iznos od 93.000 eura, Ljubišu Vujovića izvršnog direktora i vlasnika “Frigo elektro Vujović” za 18.438 eura, Srđana Kaluđerovića za 204.000 eura i M. Miloševića i N. Miloševića za 14.000 eura - saopšteno je iz policije nakon njihovog hapšenja.

Braća Lazović su poslovne partnere naveli da vjeruju da novac ulažu u posao sa lakom zaradom - uglavnom trgovina bijelom tehnikom preko firme iz Albanije, za koju se na kraju ispostavilo da ne postoji.

Portal Analitika