Društvo

MUP: Tomović i Novčić uhapšene zbog droge

1102heroin1
S
lužbenici Grupe za borbu protiv droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja uhapsili su Marijanu Tomović (33), rođenu u Beranama, nastanjenu u Podgorici i Violetu Novčić (43), rođenu u Bijelom Polju, nastanjenu u Podgorici, zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju Uprave policije.

MUP: Tomović i Novčić uhapšene zbog droge
Portal AnalitikaIzvor

Naime, drogu je policija pronašla prilikom uviđaja saobraćajne nezgode koju su osumnjičene imale sinoć oko 21 čas na magistralnom putu Berane – Bijelo Polje, u mjestu Šćepanica.

Do nesreće je došlo kada je vozilo, navjerovatnije usljed neprilagođene brzine, sletjelo sa kolovoza i završilo u koritu rijeke Gradac.

1102heroin2Tom prilikom Tomović i Novčić su zadobile povrede. Ljekarska pomoć im je ukazana u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, gdje su zadržane na liječenju tokom noći.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su Tomović i Novčić radi daljeg stavljanja u promet, posjedovale nešto više od pola kilograma heroina i skoro tri kilograma smješe namijenjene miješanju sa ovom opojnom drogom. Kesa sa navedenim sadržajem se nalazila ispod tapacirunga suvozačevog sjedišta, a pronađena je nakon izvlačenja vozila iz rijeke. Preliminarnim nalazom materija koje su pronađene u kesama, a koje su se nalazile u vozilu, utvrđeno je da se radi o 503 grama heroina i 2.871 gramu smješe koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na težini prije daljeg stavljanja u promet“, stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi o svim navedenim događajima je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju. Osumnjičene su predate nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinile navedeno krivično djelo.

Heroin i smješa su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika