Društvo

Da li je sporna novogodišnja ponuda M:tel-a?

1102ponuda
D
a li je sporna novogodišnja ponuda M:tel-a znaće se u narednih sedam dana prenosi radio Antena M. Kako je kazala portparolka M:tel-a Ana Martinović u pitanju je zabuna dok direktor Agencije za elektronsku komunikaciju i poštansku djelatnost Zoran Sekulić kaže da su im se već neki građani žalili na novogodišnju ponudu M:tel-a, te da je sada pod njihovom lupom.

Da li je sporna novogodišnja ponuda M:tel-a?
Portal AnalitikaIzvor

„Neograničeno pričaj i šalji SMS poruke u m:tel mreži, do kraja 2014 godine, za samo 10 eura. Pozovi *105# opcija Praznicne ponude. Info 1600“.

Tu poruku je 29. novembra dobio slušalac radija Anetena M Zoran Kandić i odlučio je da aktivira novogodišnju ponudu.

„Kako je pisalo u poruci tako sam i uradio, skinulo mi je sa računa 10 eura, dobio sam poruku da sam aktivirao ponudu i to je to“, kaže Kandić.

Da, ipak to nije sve Kandiću je bilo jasno tek juče, kada mu je prekinut razgovor.

Nazvao je operatora, koji mu je onda objasnio da ponuda podrazumjeva  i tri eura dopune svakog mjeseca.

„Operator mi je kazao i  da su oni slali poruke  korisnicima, da ne zna da li su svima, da se mora dopuniti tri eura da bi ta opcija važila, što je po meni naknadna pamet. Nije mi jasno zašto u ponudi nijesu dodali te tri riječi da je uslov još tri eura mjesečno“, objasnio je slušalac radija Anetna M.

Portparolka M:tel-a Ana Martinović smatra da je posrijedi zabuna.

„U oglasu nije stajao taj uslov, kao marketinško sredstvo ne mora da sadrži sve detalje, ali je vidno istaknuto da za sve dodatne informacije mogu pozvati naš korisnički centar, posjetiti poslovnicu ili vidjeti detaljno saopštenje na veb stranici“, tvrdi Martinović.

Zoran Kandić, pak kaže da u poruci nije bilo mjesta za bilo kakvu dilemu, pa nije bilo potrebe da zove operatora za pojašnjenje ponude.

„Ne znam zašto bih zvao operatora, ako mi je ostavljena mogućnost da aktiviram ponudu preko poruke. Poruka je bila kristalno jasno, tako da ne znam zašto bih zvao za bilo kakvo pojašnjenje“, pojašnjava Kandić.

Ipak portparolka M:tel-a Martinović tvrdi da „u M:tel meniju, prilikom same aktivacije vidno stoji istaknut uslov da će biti neophodna mjesečna dopuna od tri eura“.

„Na to su upućivale i kolege iz poslovnice, kao i preko Kol centra. Prošlog mjeseca smo to radili, ali i ovog ćemo, poslati  korisnicima  brodkasting kojima nedostaje taj jedan euro ili dva u toj ukupnoj mjesečnoj dopuni od tri eura“, objašnjava Martinović.

S druge strane slušalac radija Antena M Kandić izičit je da tih informacija nije bilo u meniju, kao ni u povratnoj poruci nakon aktivacije ponude:

„Ponuda je aktivirana,samo to je pisalo u poruci“, rekao je Kandić.

Direktor Agencije za elektronsku komunikaciju i poštansku djelatnost Zoran Sekulić kazao je kazao su im se već neki građani žalili na novogodišnju ponudu M:tel-a, te da je sada pod njihovom lupom.

„Naš nazor će to iskontrolisati. Kazne su propisane i one su znatno oštrije nego što su bile ranije, tako da inspektor ima pravo da izda prekršajni nalog od 6.000 eura“, objašnjava Sekulić.

U narednih sedam dana biti poznati rezultati istrage, kaže Sekulić.

„Mi smo zauzeli stav da ne može nijedan operator da mijenja uslove ponude u toku zaključivanja ugovora, to znači da uvođenje nekih novih obaveza tokom važenja tog ugovora ne bi bilo opravdano i Agencija bi u slučaju podnošenja prigovora riješila to u korist korisnika“, objašnjava direktor Agencije za elektronsku komunikaciju i poštansku djelatnost.

Sekulić je pozvao sve koji uoče nepravilnosti da ih prijave Službi za zaštitu korisnika, te da će Agencija u najkraćem roku razmotriti sve prigovore.

Izvor: antenam.net; foto:

Portal Analitika