Društvo

Stijepović: Postavićemo kamere na pet lokacija u Žabljaku

112zabljak
C
entar za razvoj Durmitora uskoro će, prema riječima njegovih predstavnika, postaviti kamere na pet glavnih tačaka u Žabljaku koje će pokazivati vremensko stanje i veličinu snijega u svakom trenutku.

Stijepović: Postavićemo kamere na pet lokacija u Žabljaku
Portal AnalitikaIzvor

Direktor te nevladine organizacije (NVO), Darko Stijepović, kazao je da će time biti završena era laži bar kada je riječ o vremenskim prilikama.

"Usput će nestati laži o feštanju na uraganskom vjetru, žestokom mrazu, skijanju po kiši i na stazama bez snijega", saopštio je Stijepović.

Prema njegovim riječima, svaki gost Durmitora će se moći uvjeriti svojim očima u vremenske prilike na Žabljaku i odlučiti hoće li doći ili ne.

“Naš cilj nije da lažemo i obmanjujemo naše goste i da im na kvarno otimamo pare. To su gosti od kojih Žabljak treba da živi i bar im se tačnom informacijom o vremenu moramo odužiti”, naveo je Stijepović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, ako je vjerovati TV Bastilji i Vijestima, u Žabljaku je u nedjelju bilo slavodobitno promovisanje zimskog turizma.

“Šetale mažoretke po kiši i vjetru, klovnovi zabavljali nepostojeće turiste, cvjećari dijelili smrznute mimoze, plehani muzičari se nadsviravali sa olujnim vjetrom, a atmosfera, kako su saopštili predstavnici Nacionane turističke organizacije bila prijatna i vesela”, dodao je Stijepović.

NTO je za vikend, u okviru kampanje Bijeg na snijeg, organizovala u Kolašinu i Žabljaku defile mažoretki, Gradske muzike Herceg Novog i maski Feštađuna iz Budve.

Stijepović je saopštio da je u nedjelju padala kiša i susnježica “cijeli bogovetni dan” a južni vjetar je duvao olujnom snagom i preko 50 kilometara na sat.

“Kako li je samo održavao stabilnost onaj muzikant kome olijni vjetar udari u trubu? Kako odlijepi usta od smrznutog metala? Kako istrese zaleđeni snijeg iz trube?”, pitao je Stijepović.

Vjetar je kako je dodao, bio toliko uraganski da je žičara u Savinom kuku morala biti zakatančena i nije ni radila.

“Kakva atrakcija su muzikanti u šuškavcima i njihovo muziciranje koje niko nije mogao čuti od fijuka oluje?”, pitao je Stijepović.

On je rekao da su hoteli i privatni smještaj na Žabljaku potpuno prazni.

“Toplo vrijeme je otopilo snijeg u cijelom gradu i pretvorilo ga u šljokać kojim je teško i hodati. Iz Žabljaka ni stanovništvo nije došlo da kisne i smrzava se jer su NTO-ovce prozreli lako”, zaključio je Stijepović.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika