Podgorica

Sinoć izbio požar u prvoj fazi Studentskog doma, 15-tak soba ostalo bez struje

PoarPožar koji se desio sinoć oko 23 časa na trećem spratu „prve faze“ Studentskog doma u Podgorici, nije izazvao veliku štetu, ali je 15-tak soba u kojima boravi oko 50 studenata ostalo bez struje.

Sinoć izbio požar u prvoj fazi Studentskog doma, 15-tak soba ostalo bez struje
Portal AnalitikaIzvor

Bez struje su i pomoćne prostorije i hodnici u zgradi Doma, saznaje Portal Analitika.

Među studentima je sinoć vladala panika, ali je vatrogasna služba ubrzo uspjela da ugasi požar.

-Prvo je nešto počelo da zuji, onda je svijetlo počelo da se gasi, mislile smo da je onako nešto. Međutim, ubrzo je počeo da se osjeća dim, izašle smo ispred sobe i vidjele vatru i varnice, odmah smo istrčale ispred doma, rekla je Portalu Analitika studentkinja Aleksandra Drašković.

Hodnici su bili puni dima, a studenti su se uspaničili i počeli da izlaze vani.

Studenti kojima je soba blizu mjesta požara, nijesu mogli da spavaju u svojim sobama, pa su spavali kod poznanika u „drugoj fazi“ ili u „novom domu“.

-Sve nam se osjeća na dim, nijesam mogao da spavam u svojoj sobi, pa sam pošao kod druga u „drugoj fazi“. Evo i danas se osjeća, na sreću manje, kazao je Marko.

Poar-2Vatrogasna služba je odmah stigla. U početku nije mogla da priđe jer je mjesto bilo nepristupačno, ali je ubrzo uspjela da ugasi požar.

Menadžment kompanije Bemax je na jutrošnjem sastanku donio odluku u vanrednoj donaciji u cilju saniranja nastalih posljedica, saopšteno je iz kompanije Portalu Analitika.  Direktor Bemaxa Veselin Kovačević je već obavio razgovor sa ministrom prosvjete u Vladi Crne Gore Slavoljubom Stijepovićem i upoznao ga sa namjerama  Bemaxa.

dom
-Mi smo već obavili niz konsultacija sa ministrom Slavoljubom Stijepovićem i nadležnima vezano za stari Studentski dom i već smo angažovali našeg partnera “Ramel” iz Nikšića da po ubrzanom postupku izvrši opravke i zamijeni dotrajale instalacije. Do podne smo popravili lift-platforme za invalidna lica i omogućili centralni sistem grijanja i dovoda tople vode u studentske sobe. Mislimo da ćemo do sjutra uspjeti da sve vratimo u funkciju, naravno sa novom instalacijom i opremom, kaže se u saopštenju Bemax-a.

B. J.

Portal Analitika