Društvo

Telenor dio svjetske inicijative za sigurniji Internet

1002telenor
S
jutra, 11. februara, širom svijeta se obilježava Dan sigurnog Interneta, koji ima za cilj da podigne svijest i znanje o tome kako bezbjedno koristiti Internet. U Crnoj Gori, jedan od inicijatora zaštite djece na Internetu je kompanija Telenor.

Telenor dio svjetske inicijative za sigurniji Internet
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija Telenor velikim brojem aktivnosti kroz inicijativu „Osvoji Internet, surfuj pametno“ i ove godine daje doprinos obilježavanju Svjetskog dana sigurnog Interneta. U sklopu trenutno aktuelne selekcije budućih ambasadora sigurnog Interneta, u sklopu čak 70 osnovnih škola iz svih gradova Crne Gore, ova kompanija na najbolji način promoviše potrebu i značaj sigurnog surfovanja globalnom mrežom.

-Iako se Svjetski dan sigurnog Interneta obilježava jednom godišnje, našim redovnim aktivnostima i edukacijom učenika preduzimamo mjere da digitalni svijet djece i njihovih roditelja bude konstantno zaštićen. O našoj posvećenosti da stvorimo bolje Internet okruženje govore činjenice – 5.000 učenika koji su saznali korisne informacije o upotrebi Interneta, kroz 215 radionica u deset crnogorskih gradova u prošloj godini projekta „Osvoji Internet, surfuj pametno“. Svi oni su učili o pravilima ponašanja na Internetu, zaštiti ličnih podataka i korišćenju društvenih mreža kroz program vršnjačke edukacije u 25 osnovnih škola“, saopštila je Adrijana Husić, PR Telenora i koordinator ''Surfuj pametno'' inicijative.

Ove godine, Telenor pravi korak više u svojoj inicijativi. Znanje o pravilima ponašanja i zaštiti podataka na Internetu ove godine će steći učenici novih 70 škola, iz svih gradova Crne Gore. O značaju i potrebi nastavka aktivnosti u okviru Inicijative ukazuju podaci Ministarstva za informaciono društvo da je najveći procenat učenika (69,2%) počeo da koristi Internet između pete i desete godine, a da samo 19.7% roditelja objašnjava djeci kako da surfuju Internetom na bezbjedan način.

-Edukacijom ambasadora sigurnog Interneta koji znanje prenose na vršnjake u svojim školama, pokretanjem bloga na ovu temu i mobilne aplikacije, kao i kroz TV emisiju, djeci i mladima se podiže svijest o značaju bezbjednosti na Internetu i mogućnostima zaštite. Na ovaj način, uz dodatni volonterski rad i angažman zaposlenih Telenora, „Osvoji Internet, surfuj pametno“ inicijativa će i 2014. godinu učiniti godinom sigurnog Interneta-, zaključila je Husić.

Portal Analitika