Društvo

STANIŠIĆ: Obratiti pažnju na navodne modne agente sa lažnih profila na Fejsbuku

0702mongolia_cashmire
V
lasnica modne agencije „National Style“ Nina Stanišić u izjavi za Portal Analitika uputila je apel, kako djevojkama, tako i njihovim roditeljima, da obrate pažnju na navodne modne agente koji vrbuju djevojke sa lažnih profila popularne društvene mreže Fejsbuk.

STANIŠIĆ: Obratiti pažnju na navodne modne agente sa lažnih profila na Fejsbuku
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima koji su se u štampi mogli pročitati prethodnih dana, navodno je nekoliko državljana Turske, pod velom modnih skauta, nudilo modeling angažmane mladim djevojkama. Postoji sumnja da je riječ o lažnim ponudama sa lošim namjerama, tipa pokušaja posredovanja u prostituciji ili trgovini ljudima jer su dvije muške osobe kojima u podacima sa Fejsbuka stoji da potiču iz Turske, kontaktirale neke od djevojaka preko te društvene mreže u namjeri da budu njihovi domaćini na modnim revijama, koje će se održavati u Istanbulu od 10. februara do 10. marta.

- Kako u posljednje vrijeme, nažalost, ima jako puno ljudi koji na sve načine pokušavaju vrbovati djevojke iz raznih agencija, koji se obično kriju iza lažnih profila, izuzetno treba obratiti pažnju - kazala je Stanišić za Portal Analitika.

Ona je istakla da djevojke treba upozoravati na takve neozbiljne načine nuđenja poslovnih angažmana.

- Apelujem i na roditelje da upozoravaju lijepe, mlade i naivne djevojke da je neozbiljan način ili bilo kakva poslovna ponuda dobijena putem Fejsbuka, od neke neafirmisane agencije ili pojedinca - kazala je Stanišić i dodala:

- Djevojke mi se često obraćaju, kao i njihovi roditelji, kada ih neka tzv. modna agencija pozove za rad u inostranstvu, da dobro provjerimo o čemu se radi. Moja prednost je u tome što više od decenije sarađujem sa raznim agencijama sirom svijeta, tako da svuda imam ljude koji mi mogu dati prave informacije. Stoga, sve radim strogo po ugovoru i sto odsto provjereno. U posljednje vrijeme mi je iz par agencija iz Istanbula, sa kojima već dugo sarađujem, skrenuta pažnja da upozorim djevojke da ako im se obrate osobe sa određenih sumnjivih profila, to odmah prijave - zaključila je Stanišić.

foto:montemoda.me

Portal Analitika