Društvo

LGBT Forum Progres: Stijepović da preispita način rada glavnog inspektora

202lgbtprogresok
L
GBT Forum Progres uputio je danas protest ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću zbog neprofesionalnosti jednog od njegovih najbližih saradnika dr Miomira Anđića, glavnog prosvjetnog inspektora, saopšteno je iz te organizacije.

LGBT Forum Progres: Stijepović da  preispita način rada glavnog inspektora
Portal AnalitikaIzvor

LGBT Forum Progres od ministra Stijepovića, kako navode, očekuje da preispita način rada, pristup i nivo profesionalizma glavnog prosvjetnog inspektora. Naše dosadašnje iskustvo, na žalost, i pored velikog, posebno akademskog, poštovanja, ne potvrđuje da je na strani Anđića očekivani i potrebni profesionalizam.

- Već sedmicama obećava dostavljanje izvještaja o inspekcijskom nadzoru a poslednjih dana se uopšte i ne javlja na telefon. Nije pomoglo ni ostavljanje službenih poruka kod kolega u Odjeljenju prosvjetne inspekcije Ministarstva prosvjete. Ovo je i neodgovoran odnos prema građanima koji učestvuju u plaćanju troškova upotrebe telefona u službene svrhe. Mislimo da je njegov pristup krajnje neodgovoran i da prijeti da uruši, u potpunosti, uspostavljeni sistem zaštite od diskriminacije – saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

LGBT Forum Progres podnio je 19. decembra prošle godine pritužbu ministru prosvjete zbog postojanja diskriminacije, po seksualne orjentacije, u Gimnaziji u Baru. Pritužba je, istog dana, podnijeta i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore. Detalje o slučaju diskriminacije ovog puta, zbog odgovornog i ozbiljnog odnosa prema Ministrastvu prosvjete i partnerima u školskoj mreži, i zbog evidentnog odsustva svih činjenica, ne možemo iznositi.

Portal Analitika