Politika

BOJANIĆ: Imamo pravo da vidimo kako funkcioniše državno preduzeće

0602bojanic
P
rijedlog predsjednika SNP-a Srđana Milića o saslušanju ministra ekonomije Vladimira Kavarića i direktora Elektroprivrede Srđana Kovačevića - zbog visokih decembarskih računa za struju, Odbor za ekonomiju, razmatraće na sjednici sljedeće sedmice, prenosi Radio Antena M.

BOJANIĆ: Imamo pravo da vidimo kako funkcioniše državno preduzeće
Portal AnalitikaIzvor

Iz Elektroprivrede kratko su za Antenu M saopštili  da su Odboru proslijedili  informaciju o visokim decembarskim računima te da čekaju odluku o eventualnom saslušanju.

Podršku za konsultativno saslušanje, u DPS-u neće dobiti.

„Mislim da je u skupštini počelo to pomodarstvo da svako malo neko podnosi inicijative za neko saslušanje. Mislim da treba sačekati da nadležne institucije daju svoje objašnjenje zašto su računi bili visoki s obzirom na to da je EPCG u obavezi da to uradi bez obzira na to hoće li biti saslušanja ili ne. Skupština, čini mi se,  dobija neke obrise koji njoj ne pripadaju“, objasnio je Zoran Vukčević iz DPS-a.

SNP-ovu inicijativu podržaće međutim član odbora iz Pozitivne Mladen Bojanić.

„Da vidimo o čemu se radi. Naravno da ćemo podržati sve što ide ka tome da dobijemo punu informaciju. U interesu građana je što veća transparentnost. Valjda imamo pravo da znamo kako funkcioniše državna kompanija“, kazao je Bojanić.

Na posljednjoj sjednici opravdano nijesu prisustvovali poslanik Pozitivne Mladen Bojanić i DPS-a Zoran Vukčević. Odbor je izjašnjavanje o  prijedlogu Milića ostavio  za sjednicu koja je planirana za utorak 11. februar, prenosi Radio Antena M.

Izvor: antenam.net; foto: pozitivnacrnagora.me

 

 

Portal Analitika