Politika

FORCA: Bilo je pritisaka iz dijaspore

52genci
U
Ulcinju albanske naiconalne partije pregovaraju o formiranju vlasti, a razgovore je inicirala Forca. U toj partiji priznaju da je bilo pritisaka građana i dijaspore da se vlast formira bez DPS-a, partija koja je osvojila najviše mandata.

FORCA: Bilo je pritisaka iz dijaspore
Portal AnalitikaIzvor

Prošlo je 10 dana od kako su Ulcinjani izašli na birališta. Još se ne zna kod koga će biti ključevi grada. DPS je završio prvu rundu pregovora sa svima, sa SDP-om, DUA-om, Forcom i koalicijom Zajedno.

Ostalo je još da nacionalne partije sjednu za sto, a to će najavili su večeras. Predstavnici koalicije Zajedno za budućnost Ulcinja i DUA-e dolaze na poziv Force koja očekuje.

U Forci kažu da bi im bilo krivo da bilo ko iz nacionalnih stranaka dolazi na te pregovore zbog pritisaka. Nimanbegu ne krije da ih je bilo.

"Pritisaka od članstva raznih partija smo u Forci imali, prvi, drugi dan poslije izbora, imali smo članove koji treže ovakvu koaliciju. Sigurno je bilo dosta kontakta iz dijaspore, koj i razmišljaju da ovakav status nisu u interesu građana za Ulcinj", kazao je Nimanbegu za Televiziju Crne Gore.

Nimanbegu tvrdi da pregovore počinju bez ultimatuma, ali će se kaže držati demokratskih principa.

(rtcg.me)

Portal Analitika