Abiznis

Nema zainteresovanih za imovinu “Radoja Dakića”

0502radojedakicok
S
udsko ročište za prodaju nekretnina “Radoja Dakića” propalo je jer nije bilo zainteresovanih, što dodatno kompromituje čitav postupak, saopštio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike Milan Vukčević.

Nema zainteresovanih za imovinu “Radoja Dakića”
Portal AnalitikaIzvor

»Nerazumijevanje vlasti trpi 1,8 hiljada porodica, a ono što se dešava bivšim radnicima Radoja Dakića pogađa tri generacije - naše roditelje, nas i našu djecu«, kazao je Vukčević agenciji Mina biznis.

On je naveo da se negativni efekti odnose se na pravni, ekonomski, socijalni i finansijski aspekt, jer su zapostavljeni radnički i opšti interesi.

-Pošto ne želimo da ostatak života provedemo vukući probleme fabrike iz prošlosti, jedino moguće rješenje vidimo u tome da se u budžetu opredijele sredstva za one koji su pravo ostvarili kod sudske vlasti i koji su obuhvaćeni socijalnim programom- naveo je Vukčević.

On smatra da se država i društvo zbog nepoštovanja sudske odluke nalaze u kritičnoj situaciji.

-Za rješavanje naših problema očekujemo pomoć svih, kako bi potraživanja bivših radnika ušla u zakon o budžetu«, rekao je Vukčević.

Novo ročište za prodaju imovine fabrike biće održano 8. maja.

Bivši radnici „Radoja Dakića“ od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Glavnica duga porasla je na oko 48 miliona eura, pripadajuće kamate koje je potvrdio Viši sud još sedam miliona, a pravo na isplatu ima 1650 bivših radnika.

Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra 2011. godine odustale od kupovine zemljišta "Dakića", površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudili 35,4 miliona eura. Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal kompani /Company/ i Master inženjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

 

Portal Analitika